Oefeningen voor spataderen

Het is belangrijk om oefeningen voor spataderen voor iedereen te doen, ongeacht of alleen spataderen op de benen zichtbaar zijn of dat er al knopen zijn verschenen. Het is in alle gevallen noodzakelijk om de bloedcirculatie te versnellen, vooral als professionele activiteit gepaard gaat met een constant zitten of meerdere uren achter elkaar moeten staan. Leraren die uren op de afdeling doorbrengen, kappers die de hele dag kapsels maken, kantoormedewerkers die van 's ochtends tot 's avonds niet opstaan van de computer, chauffeurs die uren achter het stuur moeten wachten files . . . Er zijn veel van dergelijke beroepen, daarom is er, naast erfelijkheid, voeding, overgewicht, een passieve levensstijl, nog een ander belangrijk punt dat de gezondheid van de aderen beïnvloedt: je moet je benen rust gunnen en op zijn minst een beetje trainen meerdere keren een dag. Als iemand bijvoorbeeld achter een computer zit, kost het niet veel tijd en ruimte om een been onder de tafel te strekken en de teen in beide richtingen te draaien. Natuurlijk zijn er oefeningen die ruimte nodig hebben, ze moeten staand of liggend gedaan worden. Maar elementaire bewegingen die voor anderen niet merkbaar zijn, zijn in deze situatie een uitstekende uitweg.

oefening voor spataderen

Een eenvoudige reeks oefeningen voor spataderen

Er zullen hier slechts drie punten zijn. Voor de gezondheid van uw benen kunt u het zich veroorloven om deze eenvoudige en snelle oefeningen voor spataderen uit te voeren:

  1. Deze oefening kan zowel staand als zittend worden uitgevoerd. Het been moet boven de vloer worden geheven en rotatiebewegingen maken met de teen - eerst in de ene richting 4 "draaien", dan in de andere. Herhaal 10-15 keer met elk been.
  2. Net als de eerste is deze taak geschikt voor zittende en staande posities. De voet moet van de vloer worden getild. Trek de teen naar u toe totdat u een branderig gevoel of opwarmen in de kuit voelt (dit is wat de kuitspieren werken). Houd 4 tellen vast en ontspan de voet. Herhaal 10-15 keer met elk been.
  3. Voor de derde oefening moet je de tafel verlaten, maar het is de moeite waard. Zet je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Ga op je tenen staan. En stel je voor dat er een draad aan de kroon is gebonden, die wordt opgetrokken. Men kan zich voorstellen dat dit een spruit is, waarachter het hele lichaam zich uitstrekt, de ruggengraat zich op een ontspannen manier uitstrekt. 4 tellen moeten "groeien", op de tenen staan en - ontspanning, met een terugkeer naar de startpositie. Herhaal 10-15 keer.

Naast sporten

  • Degenen die de werkdag op hun voeten doorbrengen, of thuis veel moeten staan, bijvoorbeeld veel afwassen of koken voor een groot gezin, enzovoort, mogen niet in één positie "bevriezen". Een goede uitweg is om van de ene voet op de andere te stappen, cirkelvormige bewegingen met de tenen te maken, zoals in het bovenstaande complex, te dansen als de situatie het toelaat. Je kunt een lage kruk zetten en afwisselend je benen erop leggen. Om dit te doen, kunt u alle geschikte objecten gebruiken, bijvoorbeeld een laddersport.
  • Bij langdurig zitten, hoe belachelijk het ook klinkt, is het de moeite waard om van bil naar bil te rollen om de lichaamshouding in ieder geval af en toe te veranderen. Het is goed om periodiek op te staan en cirkelvormige bewegingen te maken met de heupen. Bij het op afstand werken aan een computer is het aan te raden de stoel te vervangen door een grote fitball zodat het bekken zoveel mogelijk in beweging is.
  • Oefeningen voor spataderen worden perfect aangevuld met een contrastdouche. Beweeg de waterstroom van onder naar boven langs de benen om de bloedstroom te helpen en de zwaartekracht te overwinnen. Na waterprocedures is het goed om te gaan liggen met de benen omhoog (het belangrijkste is dat de benen zich boven het bekken bevinden).
  • Bovendien helpen zwemmen en wandelen spataderen te bestrijden. Het is voldoende om tijd te vinden om in een gematigd tempo te wandelen in het park of op rustige binnenplaatsen. Hardlopen daarentegen is onwenselijk. Zachte soorten sportactiviteiten, zoals wandelen en zwemmen, helpen de bloedcirculatie te verbeteren en het cardiovasculaire systeem te versterken. En zwemmen verlicht ook de belasting van de gewrichten.